Kursbeskrivningar VT-21

 

All anmälan görs till lapantera.cdf@gmail.com med

Ditt fullständiga namn

Ttelefonnummer (även om du gått kurs tidigare)

Kursnamn

 

Betalning görs efter erhållen faktura som mailas ut i samband med kursstart.

Vi tar pga rådande omständigheter endast emot 11 anmälda/kurs.
Har du frågor gällande nivå-tveka inte att höra av dig så ser vi till att du hamnar på rätt kurs.

 

Nyb/forts (mån 19.40-20.55): En till två terminers förkunskaper (eller längre men du känner att du behöver fortsätta att nöta in och jobba på grunderna). Du behöver flamencoskor och kjol till kursen. Ska du beställa skor online? Tänk på att beställa i tid då det brukar ta ca 30 dagar. Hör av dig för några saker att tänka på. Träningskjol i följsam viscosjersey kan du beställa och få uppsydd genom CdF.
Mer info om kursen och anmälan hittar du på www.danzlagret.se

 

Fortsättning (sön 17-18.30): Två-fyra termins förkunskaper. Svårighetsgraden är ett snäpp upp från tidigare NYB2!
Efter en ordentlig uppvärmning kommer vi att jobba med kroppsmedvetenhet och att hitta en stark hållning, bracéos och marcájes samt en tabla de pies för att bygga styrka och precision i fötterna. Vi kommer på den här kursen att börja jobba mer med olika riktningar i rummet, vändningar och förberedande övningar för vultas (snurrar). Vi kommer att ha Robban med oss på några av lektionerna.

 

Mellan (mån 18-19.30): du har dansat flamenco 6 terminer- flera år tidigare.

Klasserna är uppdelade i tre delar; uppvärmning/kroppsmedvetenhet, teknik för både kropp och fötter samt koreografi.

Den här nivån är med något svårare material som passar både för dig som inte har dansat så många år men som vill utmana dig själv och för dig som har dansat i många år men som tycker att det är en lagom svårighetsgrad och vill utveckla ditt uttryck och ha tid att förankra materialet.

 

Avancerad (sön kl 18.40-20.10): du har dansat flamenco i minst 6 år och tycker om att träna i ett högt tempo och lägga upp ribban med tekniskt svårt material. Denna kurs är mer krävande av dig som deltagare och du förutsätts ha en bra teknik i både kropp och fötter samt vara trygg i compás. OBS!a det är betydligt högre tempo på den här kursen då det är den svåraste nivån på CdF.

Klasserna är uppdelade i tre delar; uppvärmning/kroppsmedvetenhet, kropps- och fotteknik samt koreografi. Fottekniken består av en längre tabla de pies där vi börjar med enklare figurer för att bygga råstyrka för att sedan gå vidare med lite klurigare figurer för att träna upp mer frihet i fötterna och även lite hjärngympa!

 

Teknik mellan/avancerad (tis 10-11.15): Du har minst 6 terminers förkunskaper.
Det här är en kurs där vi arbetar med att få förbättrad kroppsmedvetenhet, fotteknik och teknik för giros/vueltas. Vi jobbar både med övningar på plats och över golvet och dansar olika kortare kombinationer för att få de tekniska momenten i ett sammanhang.