Kontakta oss

Det här är CdF:

 

Centro de Flamenco La Pantera slog upp portarna i augusti 2010 efter att Ann och Robban mest av en ren slump kommit över denna stora, ljusa lokal i Kungsstens Industriområde i Göteborg.

Ann hade ett efter många år på resande fot stort behov av att hitta en fast punkt både för sin undervisning och för sitt skapande, men de båda kände att de ville skapa en plats dit alla flamencoentusiaster kunde komma.

Konstnärlig ledare för samt driver verksamheten gör flamencodansaren och pedagogen Ann Sehlstedt ”La Pantera”, det är även hon som ansvarar för all dansundervisning på CdF. Med sig på koreografikurserna har hon maken tillika gitarristen Robert Svärd som kompar klasserna när han har möjlighet, något som såklart sätter extra guldkant på och ger en extra dimension till danspassen!

 

Centro de Flamenco verkar för att öka intresset för samt kunskapen om flamenco i regionen, erbjuder högkvalitativ undervisning och garanterar att den görs enbart av professionella, utbildade artister och pedagoger. Detta för att varje kursdeltagare ska få rätt verktyg till att kunna jobba efter bästa förmåga och stimuleras till att vilja utvecklas maximalt efter just sina förutsättningar.

 

CdF är en plats som vill kunna erbjuda flamenco för alla; från absoluta nybörjare till avancerade, och du som dansar flamenco får utöver ren dansglädje även ett rejält träningspass där du effektivt och på ett roligt sätt förbättrar din hållning, stärker rygg, bål och axlar samt utvecklar koordination, rytmik och motorik!

Flamenco är dessutom något som passar de allra flesta oberoende av kön, storlek eller bakgrund. Flamenco bygger broar där alla möts på samma villkor!

 

Utöver ordinarie terminskurser så kan man på CdF även finna intensiva inspirationskurser med spanska gästlärare av högsta klass, föredrag och olika events, som exempelvis succéerna med Flamenco Flash Mobs eller uppträdanden med våra fantastiska elever i Nordstan! Samtliga aktiviteter med syftet att ge kursdelatagarna en inspirationsboost, en chans att förkovra sig ytterligare och ha roligt tillsammans. Ta gärna av foton i vårt galleri!

 

Det ofta något nytt på gång i flamencosvängen i Göteborg, och det går enkelt att hålla sig uppdaterad om olika events, helgkurser och extraklasser här på hemsidan eller genom att följa vår FB sida!

 

Vi hoppas att du ska känna dig varmt välkommen till Centro de Flamenco La Pantera!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Copyright 2020 CENTRO DE FLAMENCO LAPANTERA